Vad gör man med alla barnbilder?

De flesta av oss är väldigt duktiga på att ta massor av bilder på barnen, både under speciella tillfällen och bara till vardags. Idag är det ju sedan mer eller mindre praxis att spara bilderna på en extern hårddisk eller i molnet. Men har man någonsin fått för sig att man borde göra något mer med bilderna kommer här några praktiska tips.

Personliga kalendrar

En personlig kalander är ett perfekt sätt att använda bilder på barnen och det är dessutom väldigt enkelt att fixa. Ett tips är att sätta sig ned och gå igenom årets bilder och välja ut sina 12 favoriter, en från varje månad och låta dem representera det kommande året. Har man svårt att välja bara 12 kan man alltid välja ett antal från varje månad och göra det till ett kollage.

Små eller stora tavlor

Med en bra skrivare och lite fotopapper kan man enkelt skriva ut några bilder och göra de till små tavlor som man sedan ställer fram eller hänger upp på väggen. Med tillräckligt många kan man skapa sig en hel fotovägg som man fyller på genom åren. Ett långsiktigt och riktigt roligt åtagande. Har man kvar de högupplösta originalen kan man också skicka in dem till någon som kan tillverka stora vackra canvastavlor.

Fotoalbum

Att skapa fotoalbum är också riktigt populärt och gör det väldigt enkelt att blicka tillbaka på tidigare år. Detta var ju mer eller mindre normen förr när man var tvungen att skicka in filmrullar att bli framkallade. Någonstans var man ju tvungen att spara alla bilder och fotoalbum var det mest logiska valet för många. Vill man kan man även gå lite på scrapbookingvägen och lägga in annat i albumet och skriva ned några minnen och tankar från den tiden.