Presenter för utvecklingen

Vi slutar aldrig att utvecklas men det går aldrig så fort som när vi är barn. Med rätt sorts leksaker och material kan barnen lära sig ännu snabbare och har lättare i skolan. 

Maskeradkläder

Låt barnen få leva ut sina drömmar. Att få klä ut sig till pirat eller bagare gör mycket för deras fantasi och sätt att socialisera med omvärlden. Ett blygt barn kan bli modigare när hen får försvinna in i rollen som en annan person eller som ett djur. Du vill att de ska utveckla sin fantasi och försvinna in i andra världen, det gör det faktiskt lättare för dem att handskas och förstå verkligheten. På 1177 kan du läsa mer om barnens lek och hur du som vuxen kan uppmuntra lekarna som leder till mer utveckling.

Måla

Låt barnen leka med färg och få kladda. Äldre barn vill ha något mer förfinat än kritor och fingerfärg. Målning kan sänka stressnivån hos alla, inklusive barn. Efter en jobbig skoldag eller under tentatider är det bra att få koppla av med en hobby och ger utlopp för kreativiteten.

Pysselböcker

En lite mer krävande present där barnet behöver koncentrera sig och träna upp sin logik och problemlösande. Det kan vara en bra metod inför de första mattelektionerna. När barnet lär sig att tänka logiskt och hitta lösningar kommer det vara lättare att förstå hur matematik fungerar. Pysselböcker finns till alla åldrar och gärna något som du kan hjälpa ditt barn med för att hålla intresset uppe. När de väl fått smak på att lösa problem kommer de inte vara rädd för en utmaning och vet hur de ska tackla ett problem. Du kan köpa pedagogiska pysselböcker hos Natur & Kultur.