Nya fotbollsskor till barnet

I dagens IT omgärdade värld är det en ynnest att ha idrottande barn, och gillar de att idrotta så är det viktigt att vi föräldrar finns där och uppmuntrar det på de vis vi kan.

Fördelar med att idrotta

Det finns onekligen alldeles för många fördelar med att motionera och röra på sig för att vi ska kunna förneka dem. Motion har dessutom visat sig vara extra bra för barn eftersom att det ökar deras välbefinnande, självförtroende och koncentrationsförmåga för att bara nämna några av de ovärderliga fördelarna som kommer med att idrotta. Motion är bra för hjärta och hjärna vilket är en oslagbar kombination, därför är det viktigt att vi stöttar våra idrottande barn så att de kan ta del av de positiva effekter som följer med ett friskt och aktivt liv.

Rätt utrustning- A och O

Har du ett barn som spelar fotboll så är det högtid att köpa nya fotbollsskor inför den kommande säsongen som drar igång nu på vårkanten. Just nu har Sportamore generösa rabatter på kvalitativa fotbollsskor, så passa på att fynda fotbollsskor nu till riktigt generösa priser. Att ha rätt fotbollsskor är avgörande för att man ska tycka att det är roligt och framförallt för att inte riskera att skada sig i onödan.

Studiebesök på en idrottsförening

Om du vill att din barn ska börja idrotta så kan du och barnet gemensamt göra ett besök hos en lokal idrottsförening, se en spännande fotbollsmatch så kanske intresset väcks redan där. Sverige är ett idrottsland med en mängd olika idrottsföreningar som drivs i olika regi över hela landet, hitta en förening som står för de värderingar som överensstämmer med dina egna.

Förtroende = Trygghet

Det är viktigt att det finns ett förtroende mellan dig som förälder, tränare och klubben i stort för att du ska känna en trygghet med att lämna ditt barn där. Idrottsklubbar är som du säkerligen redan känner till, oerhört fostrande och därför är det så viktigt att du är noga med vilken klubb du väljer till ditt barn.

På Riskidrottsförbundet hittar du läsvärd information om bland annat barn- och ungdomsidrott, vilken samhällsnytta det gör och vilken hälsopåverkan idrotten har på våra barn med mycket mer.