Aktiviteter för barn

Barn behöver röra på sig, det tror vi alla är överens om. Visst, vissa håller på med idrott och andra aktiviteter som gör att barnen får sin beskärda del av motion. Men det finns faktiskt en del som inte är intresserade av sport utan hamnar lätt bakom ett datorspel eller annat som i och för sig kan vara trevligt, men att bara sitta inne och inte en få frisk luft under en dag kan inte vara särskilt bra anser vi.

Vuxna måste ta sitt ansvar och se till att barnen får sunda intressen redan när dom är små, barn som får vara ute till exempel på vintern och leka och ruska om sin kropp tror vi är hälsosamt. Så ut med era barn och hitta på saker tillsammans så dom får ett bra intresse som gör att dom kan vara ute och aktivera sig.

Att på sommaren kunna ta med sina barn på en cykeltur kan vara en häftig upplevelse både för barn och vuxna, gör en upptäcktsfärd och läs på innan om var ni ska cykla och kolla upp spännande saker om de ställen ni passerar och berätta för barnen på ett intressant sätt om dessa händelser.

Det är ju bara din fantasi som sätter begränsningar för dina barns upplevelser under färden. Ta även med er en matsäck och gör en picnic i det gröna om det är fint och soligt ute.

Se till att ni har cykelhjälm på er bara, och inte som familjen på bilden!