Trevligt tillsammans

Läsa böcker

Något som ofta glöms bort, som inte hinns med i dagens stressiga samhälle är att ägna kvalitets tid tillsammans med barnen.  Ofta måste båda föräldrarna arbeta för att få ekonomin att gå ihop och på kvällen kan det vara många aktiviteter inplanerade. Då räcker inte tiden till. Det viktigaste ett barn behöver är tid och det går inte att köpas med pengar.

Läsa böcker

Idag med det utbud som finns är det lätt att sätta barnen framför tv:n för att själv finna tid att göra andra sysslor som måste utföras. Barn har inget utbyte av att se för mycket på tv, det gör inte att de utvecklas och får den tid och stöd som de behöver. En mycket bättre aktivitet för barnen är att få lyssna på eller läsa böcker, beroende på ålder på barnet. Genom att läsa tillsammans med sitt barn hjälper man barnet att utveckla sin språkliga utveckling samtidigt som man samtalar och har en mysig tid tillsammans. Barn älskar sagor, ända från tidig ålder tills de är vuxna och flyttar ut.

Spela spel

En annan aktivitet att umgås med barnen är att spela spel. Detta är en aktivitet som trappats ner de senaste 10 åren tyvärr. Förr spelade vi mycket mer spel tillsammans vilket gjorde att man fick en naturlig samvaro i familjen. Det finns idag spel för alla åldrar, som hela familjen kan tycka är roliga och spela tillsammans.

Ordna fest

En tredje aktivitet att utföra tillsammans med sina barn är att ordna en fest. Det behöver inte vara vid födelsedagar man ordnar en fest utan det kan göras vilka dagar som helst under året, för att få en rolig dag och kväll tillsammans. Här kan både vuxna och barn bjudas in och man kan ha allt från disco till maskeradfest med middag, det är bara fantasin som sätter gränserna.