Tips till Halloweenkalaset

halloween pumpkin scary_322226735

Man kan aldrig vara för tidigt ute för att planera årets Halloweenkalas. Ju mer tid man har på sig, desto mer spektakulärt kan det bli. Vi har en hel drös med tips och idéer på hur man skapar den ideala Halloweenfesten och dessa vill vi dela med er. 

  1. Beställ kläderna i tid – ingenting är så stressigt som att hitta en maskeraddräkt samma vecka som Halloween och helt enkelt hålla tummarna på att den når fram i tid. Se till att hela familjen bestämmer sig för vad de ska klä ut sig till redan en månad eller två i förväg. Beställ hem era Halloweenkläder och prova dem i lugn och ro. Ni har till och med tid att skicka tillbaka och prova en ny eller beställa en annan storlek. 
  2. Dekorering – det ska så klart vara läskig stämning under Halloween och det betyder att man måste lägga ned lite tid och kärlek på att dekorera hemmet. Det som är positivt med detta är att man kan göra dekorationerna själv istället för att köpa allting nytt. Det ger er en hel sommar med pysselstunder!
  3. Maten – En vecka eller två innan själva kalaset är det dags att planera vad man ska bjuda på och skriva en inköpslista. Serverar man bakverk finns det fantastiska skapelser på nätet som man kan efterlikna. Här får man också träna upp sin artistiska ådra och lära sig hantera en spritspåse!
  4. Inbjudningskorten – En av de viktigaste ingredienserna på ett Halloweenkalas är så klart gästerna. Skicka ut inbjudningskortet redan i början av oktober med instruktioner och tips. Skriv med vad som serveras, vilka tider som gäller, om maskerad har ett tema och möjligtvis tips på länkar där man kan köpa en dräkt till sina barn.