Tips på roliga lekar till kalaset

hoppa-sack

När det är kalas för en som fyller år så självklart så ska det vara lekar av olika slag. Att aktivera barnen under kalaset är liksom själva grejen och det ska vara roliga lekar till kalaset.

När lokalen är pyntat med allehanda grejer och alla barnen kommit så kan det vara bra att börja med någon lek för att komma igång med kalaset. Efter första leken eller tävlingen så kan det vara läge för lite tårta, då man kanske är lite sugen på något sött.

Tips på roliga lekar

  • Hoppa säck – Detta är en lek som funnits med länge, om ni kan hålla till utomhus så passar denna lek utomordentligt. Försök få tag i ordentliga jutesäckar som håller bättre än vanliga plastsäckar och ställ upp ett antal barn på rad som är hoppar i säcken. Det gäller att på en anvisad sträcka hoppa fram med säcken, först i mål vinner. Det går att köra i flera heat med vinnarna från varje lopp för att kora det stora hoppa säck vinnaren.
  • Charader – Att leka charader är en klassisk lek som passar de flesta oavsett ålder, det går att förbereda den beroende på vilken ålder barnen är. Skriv ner på lappar till exempel olika djur, dela upp barnen i två eller fler lag. Något barn i laget väljer en lapp och ska utan att säga något visa vilket djur det står på lappen under en viss tid, 1-2 minuter kan vara lämpligt. Nu gäller det för laget att gissa vilket djur som gestaltas.När de som gjort sina charader så räknas poängen ihop och det lag med mest poäng vinner.
  • Hoppa ballong – leken går ut på att ha sönder det andra lagets ballonger. Förberedelserna är relativt enkla då man kan använda sig av de redan färdig uppblåsta ballonger man kanske pyntat med. Det går också att blåsa upp extra ballonger i två olika färger. Var lag har sin färg på ballongerna och det gäller under en tid försöka ha sönder så många av motståndarnas ballonger som möjligt. Den som vinner är det lag som har minst hela ballonger kvar.

Det finns massor av roliga lekar och tips på teman för barnkalas på nätet, så ta dig tid och surfa runt lite medans du planerar kalaset så kommer du att kunna fixa årets kalas på nolltid.