Städtips till föräldrar

familj_städar_453998623

Alla föräldrar vet ju hur mycket jobb det är att ta hand om barn. Men utöver detta måste man ju även se till att det är någorlunda rent och fint hemma. Många känner att de helt enkelt inte hittar tiden att städa ordentligt och somliga känner att de nästan aldrig har energin över till detta. Så hur balanserar man egentligen detta?

Nu är det ju många utgifter som är inblandad i att ha barn, men om man känner att man har råd kanske städhjälp kan vara en riktigt bra idé. Titta runt i området och se vilka alternativ som finns och hur mycket olika firmor tar. Tittar man exempelvis på detta företag som erbjuder städ i Uppsala så erbjuder de första städningen billigare bara så man kan prova på och se hur det fungerar.

Känner man dock att man bör kunna tackla detta själv bara man får lite vägledning finns så klart många tips att hämta. I den mån det är möjligt bör man se till att saker och ting hamnar på sin plats så fort man använt dem. Detta är inte bara begränsat till barnens saker utan även sina egna. Om var sak alltid har sin plats och man kan se till att plocka upp och lägga tillbaka alla prylar, även när man bara passerar igenom ett rum, kan man lättare hålla nere stöket till ett minimum.

Beroende på barnens ålder kan det ju även vara möjligt att få dem delaktiga i städningen på ett sätt eller annat. Detta funkar som bäst om man kan skapa tydliga rutiner och etablera dem så tidigt som möjligt. Försök exempelvis att skapa ett städschema där man varje vecka fyller i vad som ska göras och vem som ska göra det. Det är oftast bra att se till att göra detta tillsammans så det blir en gruppaktivitet, då känner barn inte att de blivit straffad att göra något medan alla andra har roligt.