Planering inför barnens kalas

Varje år så är det återkommande med planering inför barnens kalas. Det är något som uppskattas av barn att få bjuda hem sina klasskamrater och vänner. Upp till en viss ålder så kan det vara relativt enkelt som förälder att välja tema. När tonåren börjar närma sig så blir det så att barnen får mer vara med och bestämma hur kalaset ska utformas.

Det är inte något nytt påfund med ett tema på ett barnkalas. Det har funnits länge och idag så finns det massor av teman att välja bland. Och många gånger så är det bara fantasin som sätter gränserna. Vill man duka upp till ett piratkalas så kan man kolla in Partyhallen som säljer produkter för kalas. Här finns pirat som en kategori bland många andra teman som man kan välja på. Finns det ett intresse för just pirater hos den som fyller år så ska man naturligtvis uppfylla deras önskan om ett pirattema på kalaset.

Självklart så bör även föräldrar och andra vuxna på kalaset också följa temat och klä ut sig till pirater. Det gäller att spela med så mycket som man kan så det blir ett minnesvärt kalas. Både för den som fyller år men också de andra barnen som är bjudna. Hitta på lekar som är anpassade för temat men också för deltagarna. En av lekarna kan vara att hitta skatten. Skapa en skattkarta på ett brunfärgat papper. Bränn försiktigt kanterna på kartan så den ser gammal ut. Skriv ledtrådar som kan hjälpa barnen att hitta fram till skatten.