Planera inför skolstarten

Första dagen på gymnasiet

Ofta är skolstarten något som både föräldrar och barn ser fram emot. Det är en hel del som måste inhandlas och det är något som en del tycker om, medan andra bara vill få det gjort. Om du har en planering att följa klarar du av shoppingen snabbare och du slipper därför en del av stressen.

P4 Jönköping rapporterar om att det ofta blir dyrt i slutändan om du stressar dig igenom inköpen.

Papper

Papper behövs för att klä in böckerna så de håller många års slitage. Ta med ditt barn till bok- och pappershandeln och låt dem välja motiv själva. Om de inte var skolsugna innan, kommer de garanterat att känna sig mer redo nu när de fått välja en del av utrustningen själva.

Kalender

Bland det viktigaste att inhandla inför skolstarten är en kalender. Det underlättar för dig och ditt barn att ha något att göra fysiska anteckningar i, och det blir bland annat lättare att hålla reda på vilka läxor som ska göras. Ett företag som har specialiserat sig på kalendrar är Kalenderkungen. De har ett riktigt stort sortiment som passar för alla behov och dessutom till bra priser. Se till att införskaffa kalender för 2015 redan nu så att du är förberedd i god tid. Barnets kalender bör innehålla utrymme för att skriva ner veckoplaneringen samt gärna plats för att du eller ditt barn ska kunna göra anteckningar. Att skriva i kalendern är också ett bra sätt för dig att påminna ditt barn om viktiga saker och lära det att värdera sin tid.

Kläder

Den största utgiften inför skolstarten brukar vara klädinköpen. Om du inte har införskaffat allt tidigare är det en hel del som ska köpas nu. Regnställ och idrottskläder för både inomhus- såväl som utomhusbruk är det allra viktigaste. Tänk på att små barn växer fort, så gör en inventering av fjolårets utrustning för att se vad som håller ett tag till och vad som bör förnyas.