Planera för den nyfödda

Det är en stor omställning när man får barn. En helt ny familjemedlem som behöver all uppmärksamhet. De flesta har under nio månader planerat och ordnat sitt hem så det ska passa för en lite ny människa. Det är allt från kläder till den nyfödda till barnsängen som står där i ert sovrum och väntar. 

Kläder och andra babyprodukter är något som ska finnas när man väl kommer hem från förlossningen. Det finns en hel del att hitta på nätet och det gäller att man är så förberedd man bara kan vara då den dagen kommer då man får komma hem med den nyfödda. Det gäller att förbereda badrummet så det är anpassat till både bad och blöjbyten för bebisen. Se till att köpa hem de saker som behövs för att kunna säkert både bada och byta blöja.

Det finns även snygga bärsjalar som man kan använda för att säkert bära sitt barn nära intill sig. Även bärselar kan vara praktiska så har bärsjalarna blivit väldigt populära och framförallt bekväma både för barn och för den som bär bebisen. Allt efter som barnet växer så gäller det att säkra upp sitt hem. Det kan vara trappor som man vill stänga för men också lådor och skåpluckor som bör säkras upp så de inte går att öppna för den lilla telningen.

Tiden går fort och snart så ska barnet sova sin första natt i eget rum. Se till att skaffa babyvakt som gör att ni hör om barnet i fråga vaknar och vad som händer i barnrummet. Ett barnrum behöver förutom en bra barnsäng också leksaker och annat som gör det trivsamt. En nattlampa kan vara bra att montera upp så du kan få ledsyn på natten om du måste in och trösta en stund.