Ordna fest för barn

Kalas

När man ordnar en fest för barn så precis som vilken fest som helst, det är en del att tänka på. Mat ska planeras, dukning ska göras och överraskningar ska planeras in. Här kommer några tips som kanske kan underlätta för er när ni ska planera!

Det är som sagt en del som ska fixas inför ett kalas, det kan vara ett födelsedagskalas, eller fira att något av barnen lyckats bra i en tävling. Eller varför inte bara ett helt vanligt barnkalas utan anledning alls.

Ett tips är att ha ett tema på kalaset. Barn älskar utklädnader och dekorationer. Varför inte anordna ett maskeradkalas. Utgå från vad dina barn gillar. Är det sagofigurer, anordna det som tema. Är det istället coola actionfigurer får det vara temat för kalaset. Vill du göra det lättare kan ni ha tema ”huvudbonader” eller varför inte en viss färg. Försök också att skapa dekorationerna och allt runt omkring i samma tema som kalaset. Satsa på tallrikar och servetter med samma tema, ballonger med tryck eller partyhattar.

Här kommer lite mer tips att tänka på när ni planerar ert kalas;

  1. BarnkalasLåt barnen vara med och planera kalaset till viss del, hitta roliga lekar tillsammans med barnen, sedan kan ni vuxna planera in någon rolig överraskning.
  2. Var ute i god tid med att skicka ut inbjudningskort till de ni vill bjuda in, på barnkalaset.se hittar ni fina inbjudningskort för barn i alla åldrar.
  3. Planera vad som ska bjudas på i matväg, ta något enkelt. Varm korv med bröd brukar alltid fungera bland barnen.
  4. Om ni planerar att hyra in någon magiker, musiker eller annan underhållning, var ute i god tid så den ni tänker boka är upptagen just det datumet ni planerat.

I övrigt så se till så att barnen aktiveras med allehanda göromål, det kan vara en följande:

  • En hörna där de kan sitta och pyssla.
  • Skapa en fiskdamm där barnen kan fiska upp var sin frukt eller godispåse.
  • Dra undan möbler i något rum där det kan dansas om man så vill.
  • Känner du någon som är duktig på måla med ansiktsfärg, kolla om dom kan ställa upp på kalaset.
  • Utklädningshörna där de små kan få klä ut sig till exempel till pirater eller prinsessor

Kom också ihåg att det kan vara barn som är bjudna till kalaset som vill att sina föräldrar ska stanna. Försök därför att inhandla lite snacks och tilltugg som är mer anpassade för föräldrarna. Då kan ni tillsammans sitta och njuta medan barnen leker och fikar.

Ett tips till dig förälder som planerar är att kvällen innan kalaset, se till att du kommer i säng i god tid så du själv är utvilad och orkar med en dag med fullt ös från början till slut. Lycka till!!