Midsommarfirande för barnen

midsommar_284649401

Midsommaren är ju en klar favorit bland svenskar och en dag som många gillar att fira med musik, sång, dans och gärna med ett glas i handen. För barn så måste man dock lägga om sitt tankesätt lite grann för att de ska få samma positiva upplevelse. Här kommer några tips på hur man fixar ett riktigt bra midsommarfirande för alla barn som kommer att vara med.

Mindre drickande

Innan man skaffade barn förknippade man nog midsommar med betydligt mer drickande. Förra året till exempel köptes det 70 % mer sprit under midsommarveckan än en vanlig vecka. Men barn ska inte behöva vara med när det konsumeras så mycket alkohol, så dra ned på alkoholen som finns med under firandet.

Midsommarstång

För att barn verkligen ska få känna på vad ett riktigt midsommarfirande är bör man ju se till att de får se en riktig midsommarstång. Är man lite händig och har tid över kan man alltid se till att bygga sin egen, men annars kan man alltid se om det inte finns någonstans i samhället där det kommer att sättas upp en och alla får komma och dansa runt den.

Barnmiddag

Alla har vi ju sådant vi tycker ska vara med på middagsbordet vid midsommar, men för att göra det lite mer barnvänligt är det bra att fixa något speciellt till dem också. Duka sedan gärna upp ett separat barnbord med i ett tema som Vaiana eller något annat som fångar sommarkänslan på ett sätt eller annat. Ett tips är också att se till att fixa något riktigt gott till efterrätten. Det finns mycket man kan göra men samtidigt går det ju inte att gå fel med något så enkelt som glass och bär.

Aktiviteter

Planera in lite roliga aktiviteter som dans, sång och lekar som kan underhålla barnen. Titta till exempel på de traditionella danslekarna som man ofta gör kring midsommarstången. Har man inte satt upp en själv kan man ju dock lika gärna göra detta i en ring ändå.