Kalastips – ordna en maskerad

Ett kalas är ett bra tillfälle för att göra något lite annorlunda. Här tänkte vi tipsa om hur du ordnar en maskerad för nästa kalas. Det kräver så klart att alla som kommer också gör sin del. Men annars är det inte svårare att fixa än ett vanligt kalas.

Att ha ett tema på en maskerad är inte nödvändigt, men det kan vara kul att välja ett viss inriktning. Och du kan mer eller mindre låta fantasin bestämma. Men innan du väljer ett tema är det ju bra att tänka efter hur många olika sätt det går att klä ut sig i den stilen. Maskeradkläder går ju att göra själv visserligen, men det är inte ovanligt att föräldrar väljer att köpa en dräkt. Genom att kolla i butiker som säljer dessa kan du få en uppfattning hur stort utbudet för ett givet tema är.

Med temat kommer säkert en del idéer på hur du ska dekorera kalaset. Det finns en mängd produkter att välja mellan idag. Men det är inte alltid säkert att du kan hitta motiv som passar absolut alla teman. Då gäller det att bli lite kreativ och se efter om du inte kan göra några egna dekorationer istället. Tänk på några enkla motiv som du eventuell kan skapa själv med hjälp av lite pyssel och knåp. Tänk på färgvalet också för att välja färger som känns som de passar in i temat.

Mat och tilltugg kanske inte är lika enkelt att passa in i temat. Men det är fortfarande något som är värt att utforska. Du kan ju alltid försöka dekorera tårtan och även lite kakor eller muffins med liknande motiv som dekorationerna. Så länge du bara har några karamellfärger hemma kan du skapa några riktigt fina bakverk.