Härliga vinteraktiviteter

Inför stundande vintern så gäller det att hitta härliga vinteraktiviteter som ni kan göra som familj. Försök att vara utomhus så mycket som det går på er lediga tid. Det gäller att se till så att man har varma kläder så man inte fryser.

Åka skridskor

Att åka skridskor kan alla i familjen göra. Antingen så kan det finnas ishockeyplan där allmänheten kan åka eller så väljer man att åka på naturis på någon närliggande sjö. Se till att det är tillräckligt tjock is för att kunna åka skridskor på isen. Se också till att alla som är på isen har den utrustnings som krävs. Det allra viktigaste är hockeyhjälm och isdubbar. Var noga att inte åka nära öppna vattendrag.

Åka pulka

Något som kanske inte behöver så stor planering är att åka pulka i någon närliggande backe. Om vädret tillåter så dra med er pulkorna och ge er iväg till backen för några timmars pulkåkning. Se även till att packa med något gott att kunna äta. Varm choklad, ostmackor och någon apelsin är klassiker i sammanhanget och passar alltid.

Andra utomhusaktiviteter

kanske fiske är något som intresserar då kanske pimpelfisk kan vara en rolig aktivitet. Skidåkning är också något som kan vara trevligt att utföra. Att bara gå ut och leka i snön på gården kan vara roligt nog. Bygg en snögubbe eller varför inte ett fort av något slag. På alla utomhusaktiviteter så är det viktigt att ta med sig något varmt och gott att dricka och att äta.