Den älskade fiskdammen

Det är roligt att arrangera barnkalas men att fixa färgglada tårtor, kakor och lekar sätter stora krav på oss vuxna som arrangörer. Därför är det viktigt att vi släpper fram kreativiteten och letar i arkiven efter dem där guldklimparna som vi själva minns från våra egna barnkalas.

Tips på roliga lekar

Lekar som att sätta knorren på grisen, charader eller hela havet stormar är oerhört populära och uppskattade av barn. I dem här lekarna får man sig garanterat ett gott skratt, lekarna är inte bara roliga utan också ett utmärkt sätt att lära känna varandra på. Alla på kalaset kanske inte känner varandra sen tidigare och då är det extra effektivt med leker som bygger på glädje och samarbete. Vill du hitta tips på fler roliga och skrattlovande lekar så hittar du det på kalasdags.se.

Skicka med en present hem

I Sverige är det tradition att man skickar med barnen någonting hem efter kalaset, det kan vara allt ifrån en liten leksak till en godispåse. Såpbubblor, låtsas tatueringar, klubbor eller ett pärlhalsband är bara några exempel på vad man kan skicka med sina kompisar hem som ett minne från den roliga dagen.

Fiskdamm- en tidlös tradition

Ett roligt och bra sätt att avrunda kalaset på är fiskdamm, fiskdamm är en fiskeinspirerad lek som går ut på att barnen får fiska upp sina hemgåva med hjälp av ett fiskespö. Leken är både rolig och enkel att arrangera, det enda du behöver är ett fiskespö, ett lakan och en klädnypa. Fäst lakanet mellan en dörröppning och låt någon av de vuxna gömma sig bakom, när en kalasdeltagare kastar över fiskespöet ropar den vuxna bakom skynket att det är napp och fäster gåvopåsen på spöet så att kalasdeltagaren kan fiska upp sin gåva.

Hårclips- ett färgglatt och roligt minne

Den som arrangerar kalaset kan tillsammans med födelsedagsbarnet själv bestämma vad som ska finnas med i gåvan, traditionellt sett så har man haft allt ifrån en frukt och en liten godisbit till enbart en liten symbolisk leksak. Vill man överraska med något som de flesta barn tycker är kul så är en neonfärgad hårclips från pozehair.se en rolig och uppskattad gåva som barnen tycker är rolig. Du köper fyra clips för 49 kronor, hårclipsen finns i en uppsjö av roliga och spännande färger. Hårclipsen fästs enkelt i barnens hår med samma funktion som ett hårspänne, lika lätt att haka på som att ta av.