Dags för barnkalas

barnkalas_518784526

Födelsedagskalaset är för de flesta barn en av årets absoluta höjdpunkter. Många minns just födelsedagarna, långt upp i vuxen ålder. Ett barnkalas behöver inte vara superavancerat för att barnet ska uppskatta det. Du kan med små medel och stor fantasi skapa ett riktigt födelsedagsäventyr till ditt barn.

Små detaljer gör stor skillnad

Hemma eller någon annanstans? Ibland passar det bäst att ha barnkalaset hemma, medan man vid andra tillfällen vill vara på en annan plats. Oavsett om man har tänkt sig eller litet eller stort kalas så finns det några framgångsfaktorer som alltid uppskattas! Först och främst något som de flesta tycker om – ballonger! Ballonger är något som alltid uppskattas av både små och stora barn och kan även skräddarsys för varje tillfälle. Det kommer garanterat att göra kalaset extra minnesvärt! Andra trevliga aktiviteter att hitta på till barnkalaset är fantasifulla tårtor, skattjakt av olika slag och roliga lekar.

Fler saker att tänka på

Hur många ska man bjuda? Och vilka? Det är ibland en känslig fråga. Vill man bara bjuda ett urval av barn så bör man skicka hem inbjudningar så inte någon känner sig utanför i klassen eller i förskolegruppen. Om man har möjlighet att bjuda hela barngruppen eller klassen så garanterar man att även de barn som sällan får inbjudningar blir inbjudna, och man ökar sammanhållningen med flera av kompisarna. Det är dock inte alltid man har möjlighet att ta emot så många barn till kalaset.

En annan sak man kan tänka på är att vara tydlig med vad som bjuds (bara fika eller även mat) så att föräldrarna kan planera vad de ska ge barnet att äta innan. Att be föräldrarna meddela eventuella allergier eller specialmat inför barnkalaset är alltid trevligt och visar att man även tänker på de som inte tål allting. Var gärna tydlig med om man vill att föräldrarna stannar eller inte, och hur länge kalaset ska pågå.