Bra leksaker

2677071-little-girl-preschooler-playing-with-toy-railway

Unga i alla åldrar vill ha olika prylar att leka med. Det kan röra sig om allt mellan himmel och jord, från hink och spade till datorer. Det är självklart att barn ska ha leksaker och det får de från späd ålder till dess att de tjänar egna pengar.

Viktigt är dock att satsa på bra och hållbara leksaker. Säkert har du själv leksaker som du ärvt av äldre syskon eller kanske rentav dina föräldrar. Det är något speciellt med leksaker som gått i arv och när du köper leksaker vill du ge dina barn något som de själva kan ge till sina egna barn i framtiden.

Leksaker med beständighet för även med sig att barnen blir gladare. Ingen gillar när allt bara rasar ihop. Kvalitet gör att de får behålla sina favoriter intakt.

Tyvärr har inte leksaker beständighet som regel, men det finns bra undantag. Det blir lönsamt i längden om man investerar i leksaker i bra material. Tåligast av allt är nog trä. Träleksaker håller som regel länge och kommer i en mängd olika former.

Det är svårt att komma ifrån att barnen någon gång kan sukta efter något som i en förälders ögon inte alltid känns så utvecklande eller långvarigt hållbart. Mest ett habegär för stunden. Det kan enkelt uppstå som en kedjereaktion påverkat av andra barn i ditt eget barns närhet och är en naturlig del av ditt barns utveckling. Här är det bra om möjligt, att hålla någon form av balansgång. Ibland får man ge med sig, men ibland måste man även sätta ner foten och våga stå sin mark, i slutändan kommer ditt barn att tacka dig.

Det är en viktig lärdom att i tid få med sig att man inte kan få allt man pekar på. Försök sätta dig in i ditt barn situation och avgör när det är läge att ta strid, eller eventuellt ge med sig. Det bästa av allt är leksaker som får dina små liv att aktivera sig och även det som bygger mest minnen från en härlig barndom. Ett krocketspel är ett exempel på en leksak som barn kan ha glädje av länge – och inte bara barnen utan även resten av familjen. Sköt det rätt och lämna det inte ute i väder och vind så kommer det att hålla längre.

I de flesta fall är det bättre att ha få men bra leksaker istället för en större mängd. Barnet får mer ro när det inte finns så mycket att välja mellan när det är dags att leka. Funderar du på vad som passar till vilken ålder finns en utmärkt guide här.