Barngympa

Barngymnastik

Att gå med sitt barn på så kallad barngympa kan vara ett bra sätt att introducera sitt barn till fysisk aktivitet som rörelse och dans med mera. Det är också ett utmärkt sätt för barnet att öva upp sin motorik.

Barngympa vänder sig oftast till barn i åldrarna 2-6 år. Utöver det finns även en så kallad babygympa som vänder sig till de riktigt små, mellan 6 månader och upp till 1 år.

En form av barngympa är Bamsegympa som blivit allt mer populärt under senare år och som finns på ett antal olika håll runt om i landet. På Bamsegympan får barnen möjlighet till allsidig motorisk träning i form av att de går, springer, hoppar, rullar, ålar, klättra, kastar och fångar. Helt enkelt sånt som små barn tycker är roligt.

I dagens samhälle där de flesta barn växer upp i mer urbana miljöer är behovet av att röra sig extra stort. Om man redan tidigt börjar röra på sig är förutsättningarna större att man kommer att göra detta även som vuxen, vilket är en av de absolut viktigaste nycklarna till ett gott liv och en god hälsa.

Är man intresserad av att gå med sitt barn på barngympa kan man med fördel surfa in på Gymnastikförbundets hemsida, gymnastik.se, där man bland annat hittar mer information om var det finns barngympa i närheten av där man bor.